odaberite jezik: HRVATSKI

Šetnice

Neovisno o vremenskom trajanju, odmor za pojedinca primarno predstavlja opuštanje, otpuštanje negativno nakupljenih emocija, te punjenje baterija u miru i zatišju. Druga je odrednica odmora, međutim, sve prisutnija i popularnija, a to je rekreativni oblik odmaranja, pražnjenja od negativnog i punjenje pozitivom.

Otok Krk u cjelini idealno je odredište za one koji odmor žele upotpuniti aktivnom komponentom, budući da unutar otočnih granica postoji više od 300 kilometara obilježenih pješačkih staza. Najznačajnija je upravo “Krčka obilaznica” – staza kružnog oblika, koja povezuje označene otočne pješačke staze.

I područje Dobrinjštine ima svoj “kružni adut”, a to je planinarska ruta “Putevima Dobrinjštine”, čija 20 kilometara duga putanja počinje i završava u Šilu, a dotiče Dobrinjštinu u cjelini, te otkriva atraktivne detalje flore, faune i pučke arhitekture.

Izdvajamo i stazu, koja će vam, dok pružate blagodat svom tijelu, otkriti detalje vezane glagoljicu – najstarije hrvatsko pismo. Riječ je o 200 metara dugom Putu glagoljaša u Gabonjinu.

Postavke pristupačnosti