odaberite jezik: HRVATSKI

Gastronomija

Sveprisutni tragovi prošlosti, na području Dobrinjštine očiti su i kroz gastro ponudu.
Po principu “kako su i što su jeli naši preci”, ugostiteljski objekti glavninu ponude baziraju na raznim oblicima ribljih specijaliteta.

S druge strane nalaze se jelovnici na kojima je “glavna junakinja” tjestenina. Kao glavni specijalitet ugostitelji će vam ponuditi ono što je nekad bilo raritet “žvacet” (gulaš) s “makarunima”. “Žvacet” ili gulaš možete kombinirati i sa šurlicama (vrsta domaće tjestenine, specifična zbog načina izrade). Tu je i gastro kombinacija “riba-tijesto”, pa svoja nepca počastite kombinacijom šurlica i plodova mora.

PRESNOC – AUTOHTONA SLASTICA 

Želite li naručiti desert, izaberite “presnoc”, autohtonu slasticu od domačeg ovčjeg sira. U prošlim vremenima, darivati nekome “presnoc” značilo je dotičnom iskazati najdublje poštovanje. Danas vam taj oblik poštovanja iskazuju u gotovo svim ugostiteljskim objektima Dobrinjskoga!

Koncert "Mimika orkestar"

20220626

Dobrinj; centar

21,00 : 23,00

Izložba Indijske umjetnosti i hrvatske moderne

20220710 - 20220930

Dobrinj; centar

Radionica za djecu: Izrada origamia - cvijeća

20220712

Dobrinj; Klimno

17,00 : 19,00

Kazališna predstava "Slovo na slovo"

20220712

Dobrinj; Klimno

20,30 : 21,30

Radionica za djecu: Izrada origamia - cvijeća

20220713

Šilo

17,00 : 19,00

Postavke pristupačnosti