odaberite jezik: HRVATSKI

Gastronomija

Sveprisutni tragovi prošlosti, na području Dobrinjštine očiti su i kroz gastro ponudu.
Po principu “kako su i što su jeli naši preci”, ugostiteljski objekti glavninu ponude baziraju na raznim oblicima ribljih specijaliteta.

S druge strane nalaze se jelovnici na kojima je “glavna junakinja” tjestenina. Kao glavni specijalitet ugostitelji će vam ponuditi ono što je nekad bilo raritet “žvacet” (gulaš) s “makarunima”. “Žvacet” ili gulaš možete kombinirati i sa šurlicama (vrsta domaće tjestenine, specifična zbog načina izrade). Tu je i gastro kombinacija “riba-tijesto”, pa svoja nepca počastite kombinacijom šurlica i plodova mora.

PRESNOC – AUTOHTONA SLASTICA 

Želite li naručiti desert, izaberite “presnoc”, autohtonu slasticu od domačeg ovčjeg sira. U prošlim vremenima, darivati nekome “presnoc” značilo je dotičnom iskazati najdublje poštovanje. Danas vam taj oblik poštovanja iskazuju u gotovo svim ugostiteljskim objektima Dobrinjskoga!

7. susret folklora na Krasu

20230610

Dobrinj; Kras

20,30 : 22,00

Turnir u boćanju povodom Antonje

20230611

Dobrinj; Kras

12,00 : 18,00

Trio Bajs - nastup nakon mise

20230618

Dobrinj; Sveti Vid Dobrinjski

12,00 : 14,00

Fešta uz grupu Eureka

20230624

Sveti Ivan Dobrinjski

21,00 : 02,00

Nastup klape Tramuntana na Sv. Petru

20230629

Gabonjin

21,00 : 23,00

Festival "Regional 2023." Koncert grupe LHD

20230630

Šilo

21,00 : 22,30

Postavke pristupačnosti