odaberite jezik: HRVATSKI

Manifestacije

Za svakoga ponešto- tako bi glasio nakraći opis kulturno– zabavne ponude tijekom ljetnih mjeseci. I zaista jedino tako možemo opisati spektar priredbi koje su popratni dio turističke sezone na Dobrinjskom, neovisno o tome jesu li tek u počecima, ili su odavno dobili značaj tradicionalnog.

Među pučkim feštama prednjače već spominjane „Stipanja“ i „Rokova“ , ali baš kao i u pjesmi, „svako mjesto svoju feštu ima“. A kako to i priliči mjestima čije su postojanje i egzistencija vezani uz more, u Šilu, Čižićima, Klimnu i Solinama organiziraju se tjedne ljetne fešte s autohtonim jelima i plodovima mora.

Ni ljubitelji drugačijeg oblika zabave neće ostati uskraćeni, budući se tijekom ljetnih mjeseci redovito organiziraju koncerti ozbiljne glazbe, večeri klapske pjesme. Otvorena su vrata muzeja i etnografsih zbirki u Dobrinju, a galerijama u Šilu i Dobrinju smjenjuju se razni umjetnički žanrovi. Kulturno ljeto na Dobrinjskom također je u znaku najmlađih, kojima su namijenjene predstave za predškolski i školski uzrast a već nekoliko godina u Šilu se održavaju vrlo posjećene kreativne radionice, te mini sportsko natjecanje u igrama u moru i na kopnu.

Postavke pristupačnosti