odaberite jezik: HRVATSKI

Zaobalje

Zaobalje Dobrinjštine svojim gostima nudi jedan oblik u prošlost ovoga kraja. Izaberete li privatni smještaj u Sužanu, Tribuljama, Klanicama, Gabonjinu, Krasu, Rasopasnom ili Svetom Ivanu, ujutro će vas buditi pijetlovi, danju ćete promatrati (a možda u njima poželjeti i sudjelovati) seoske radove, a ugodne ljetne večeri bit će ugodnije uz boćanje, čašicu vina i čašicu druženja, bez obzira na jezične barijere. A u prošlost možete zakoračiti doslovce koračajući i to  “Parkom i stazom glagoljice”  u Gabonjinu – jedinstveni projekti u Hrvatskoj, kao spomen na početke hrvatske pismenosti.

Pečat koji je priroda ostavljala kroz stoljeća, u obliku „remek djela“ pučke arhitekture, naći ćete posvuda u zaobalju. To su gromače, grumače, ili u standardnom jeziku, suhozidi.

Gabonjin – Plan mjesta >>

Kras – Plan mjesta >>

Potražite

Komadić zemaljskog raja

U zaobalju Dobrinjštine krije se komadić zemaljskog raja. A želite li iz tog raja “pobjeći” do raja namijenjenog avanturistima, željnima vreve, put do središta zabave nije dalek. Tako kroz svoj odmor možete spojiti obje komponente – ovisno o trenutku i Vašim afinitetima u tom trenutku. I u tome je jedna od prednosti zaobalja Dobrinjštine daleko a blizu, blizu a daleko…

Trenutno nema aktivnih događanja za odabrane datume!
Postavke pristupačnosti