odaberite jezik: HRVATSKI

Ronjenje

Osim bogate materijalne baštine, otok Krk odlikuju i neke specifičnosti krajobraza, obojane dvjema specifičnim bojama ovog kraja – zelenom i plavom. Plava blagodat otoka Krka zvana more, od davnine je u tijesnoj vezi sa životom otoka. More je davalo, čovjek je od mora primao, ali zauzvrat i davao moru, nerijetko i ono najvažnije što je imao život. I stoga, uz upoznavanje i u uživanje u “zelenom” dijelu našega kraja, zavirite, upoznajte i doživite i onu najintenzivniju nijansu plavoga – podmorje. Svladavanje početnih ronilačkih vještina, ili pak nadogradnju postojećih nude vam dva ronilačka centra u Šilu.

Ronilački centar Modrulj nudi organizaciju tečajeva za ronjenje, ronilačkih izleta, iznajmljivanje opreme, posebne vikend akcije (izvan sezone) te kao posebnu atrakciju, noćno ronjenje na olupini. Za sve svoje klijente u mogućnosti su osigurati i smještaj.

I Ronilački centar “Neptun” u potpunosti je opremljen za organiziranje ronilačkih izleta i tečajeva, te za izvođenje obuke svih vrsta tehničkih ronjenja. U ponudi također ima mogućnost smještaja a suvremenim, brzim brodovima prevozi ronioce do najatraktivnijih lokacija.

A uz niz lokacija atraktivnih i za ronioce profesionalce i rekreativce, posebice se izdvaja ona, koja najbolje dočarava sintagmu, “more daje more uzima”.

Ronilački centar Neptun
Lokvišća 12d, 51515 Šilo
Tel.: +385 (0)51 604-404
Fax: +385 (0)51 604-403
E-mail: info@neptun-silo.com
Web: www.neptun-silo.com

Ronilački klub Modrulj
Pećine 27, 51515 Šilo
Tel.: +385 (0)98 1881 625
E-mail: modrulj@modrulj.hr

Grčki motorni brod Peltastis

U zoru osmog dana siječnja 1968. godine, uslijed cjelonoćne borbe s olujnim vjetrom i valovima, nedaleko Šila na dubinu od 33 metra potonuo je grčki motorni brod “Peltastis”. Prethodno je u luci kod Senja na brod utovarena drvena građa, te je Peltastis zaplovio prema Crikvenici. Sidra koja je kapetan bacio u more, u nadi da će time spasiti brod od orkanske bure, pala su na pjeskovito morsko dno, na koje je uskoro potonuo i Peltastis. Od dvanaest članova posade spasilo ih se četvero. Olupina “Peltastisa” (koji se spominje i pod imenom “Grk”) danas je jedna od najatraktivnijih ronilačkih destinacija a sidro koje je izvađeno iz olupine nijemi svjedok jedne od najvećih pomorskih nesreća novijeg doba na Jadranu.

Postavke pristupačnosti