odaberite jezik: HRVATSKI

Plaže

Kao i sve druge segment odmora, po istom principu, odnosno prema našim afinitetima biramo i plaže. Raznolikost je zajednički „nazivnik“ svim plažama na području Dobrinjštine. Zastupljene su gotovo sve vrste plaža: pješčane, šljunčane, kamenite, od vreve i jave zaštićene uvalama, ili pak pod vedrinom neba i toplinom sunca.

Dvije ipak valja izdvojiti: plaža u Uvali Soline, poznata (pa i priznata) zbog ljekovitih karakteristika tamošnjeg mulja (blata). Mazanje crnim blatom nije samo prijeka potreba onima koji pate od kostobolje, već i svojevrsna atrakcija malim i velikim kupačima.

A obitelji s djecom podjednako će uživati i na pješčanoj plaži u Šilu. Ako je plaža u Uvali Soline poznata kao plaža za cijelu obitelj, plažu u Šilu odavno su prozvali „dječjom plažom“. Pijesak i kristalno čisto more idealna su kombinacija za dječje ljetne radosti, što omogućuje i odraslima da vrijeme na plaži provedu opušteno.

Od niza uvala i uvalica na Dobrinjskom izdvojit ćemo i jednu od najljepših plaža na otoku Krku, pješčanu plažu u uvali Slivanjska nedaleko Rudina, te plažu „Komoriška“ na ulazu u Klimnu; omeđena borovom šumom, ova plaža jednostavno obiluje hladovinom.

Dobrinjština je i “pet friendly” destinacija, što se ogleda i u plaži namijenjenoj četveronožnim ljubimcima. Plaža za pse nalazi se u Šilu te u okolici Klimna i Čižića, što znači da se vlasnici ne trebaju odvajati od svojih ljubimaca, a ljubimci se pak mogu osjećati „svoji na svome“.

Plaža Meline

Plaža Meline

Pješčana plaža, Plaža s ljekovitim blatom
Klimno

Plaža Meline

Klimno

Plaža Meline
Plaža Meline
Plaža Meline
Plaža Meline

  • Pješčana plaža, Plaža s ljekovitim blatom
  • Sadržaji i usluge
X
Postavke pristupačnosti